Egy sablon, amivel könnyen kezelheted a receptúrákat és még a NÉBIH ellenőrzésnek is megfelelsz.
Megfelelsz a törvényeknek
Sokan nem tudják, de törvényben van minden vendéglátó egység kötelezve, hogy legyen egy nyomtatott receptúrája anyaghányadokkal, allergénekkel és minden fontos információval. Ha ez nincs, akkor akár bírság, de még ideiglenes bezárás is járhat érte.
Könnyebb a betanítás
Ha új szakácsot vagy munkatársat veszel fel, akkor egyszerűbb a betanítása mert minden recept ott van egy helyen. A betanulási időszakba ha nem tudna valamit, nem áll meg az élet, csak meglesi mi volt benne és megcsinálja. Felszolgálóid is könnyebben betanulhatják, hogy mely termékekben mi található és az allergéneket is, ha egy ügyfél megkérdezné, ezáltal jobb kiszolgálást tudnak nyújtani.
Folytonos minőség
Amikor minden munkatársad ugyanazt az egyetemes igazságot tudja az étlapodról, akkor elvárhatod, hogy mindig minden ugyanolyan legyen. Ez fontos, mert régi vendégeid a régi ételek miatt szerettek meg, de ha egy új szakács teljesen máshogy készít egy ételt, akkor abból problémák lehetnek. Egy receptúrával biztos lehetsz benne, hogy mindig ugyanazt adod és nem a munkatársak lelki állapotán múlik a dolog.