Tízszeres rezsi növekedéssel számol egy budapesti étterem, ám a megszorítások helyett egy különlegesebb módszert alkalmaznak.
A 8. kerület szívében egy étterem vezetősége meglepő megoldást talált ki a megnövekedett rezsi költségek fedezetére. Amennyiben beválik, az étterem továbbra is sikeres maradhat, viszont ha nem megfelelő az elképzelés, be kell zárniuk.
Az étterem felújítása pont a covid időszakra esett és a nyitás is téli szezonra csúszott, de ez nem riasztotta el Nemes Mihályt az étterem Ügyvezetőjét. A hányattatások után rendeződni látszódtak a dolgok és újra profitot termelt a hely. Ekkor jött a kormány döntése, hogy megszüntetik a rezsi védelmet és elszálltak a gáz- és villamosenergia árak.
Ahhoz, hogy túléljék a válságot, mint minden más étteremnek, nekik is szükséges lenne az áremelés, ugyanakkor jóval többet kellene emelni, mint amennyit a vendégkör elbír.
“Az indokolt az 30-40 százalék lenne, de ezt nem bírja el a fizetőképes kereslet, hozzánk ráadásul sok egyetemista jár. Nem gondolom, hogy az embereknek most 30-40 százalékkal lenne több pénzük”
-vélekedett Mihály.
Meglepő megoldással álltak elő: nem terveznek időszakos bezárást, a fűtést is úgy állítják majd be, hogy a vendégek komfortosan érezzék magukat, és az étlapot sem rövidítik, sőt inkább bővítik.
“Mi azért növeljük az étlapot, hogy kerüljön bele olcsóbb, kisebb adag étel. Tapas-jellegű, amit meg lehet venni 900 forintból, és mégis ettem valamit egy sörhöz.”
-magyarázta Nemes Mihály, a Tilos a Tilos ügyvezetője.
Az étterem vezetése tisztában van a vállalás jelentős üzleti kockázatával, de abban bíznak, hogy a változtatás sikeres lesz, mert ha nem, akkor tönkremennek.
Forrás: Index.hu