Nyugatos étteremvezetés: középpontban a mentális egészség

A mentális egészség fenntartása ma már a munka világának egyik központi témája, persze elsősorban a nyugati országokban. Pedig a munkahelyi stressz Magyarországon éppen olyan ártalmas, mint mondjuk Németországban és éppen olyan romboló hatása van, mind az egyéni teljesítményre, mind pedig az életminőségre. A vendéglátóipar dinamikus és sokszor stresszes környezete komoly kihívások elé állítja az éttermi dolgozókat: alkalmazottakat és vezetőket egyaránt. A stressz, a fáradtság és a kiégés pedig természetesen nem csak az egyéni életminőséget, de bizony az üzletet is látványosan ronthatja.

A mentális egészség szerepe a vendéglátóiparban

A vendéglátóiparban dolgozók jelentős terhelésnek vannak kitéve. Az éttermi vezetőknek nemcsak az ügyfélkiszolgálás zökkenőmentességéről kell gondoskodniuk, hanem a pénzügyek, a készletkezelés és a munkatársak irányítása is mindennapi feladatkörükbe tartozik. Ezek a feladatok gyakran hosszú munkaórákat és gyors döntéshozatalt igényelnek, ami növeli az általános stressz-szintet. A tartós stressz pedig idővel kimerültséghez és kiégéshez vezethet, ami komoly következményekkel járhat mind a vezető, mind pedig az étterem teljesítményére nézve. Az általános egészségügyi következményekről nem is beszélve.

Hogyan ismerheted fel a stressz jeleit?

Az éttermi vezetők gyakran nem vesznek tudomást a saját mentális állapotukról, hiszen a napi teendők mellett nem mindig jut idő az önreflexióra. A stressz jelei közé tartozik az állandó fáradtság, ingerlékenység, koncentrációzavar és a motiváció elvesztése. Ezek a tünetek hatással lehetnek a munkavégzésre, a vendégek kiszolgálásának minőségére és a csapat hangulatára is.

Hogyan csökkenthető a stressz?

Időmenedzsment és priorizálás: Fontos, hogy a vezető elsajátítsa a hatékony időmenedzsmentet. Az időmenedzsment segít abban, hogy képes legyél dinamikusan priorizálni, és ne minden feladatot egyszerre próbálj megoldani. Fontos, hogy a vezetőként felismerd, mely feladatok igényelnek azonnali figyelmet, és melyeket lehet későbbre halasztani vagy egy kollégára delegálni. Gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy a tulajdonos, vagy a top vezető intézi a pogácsa rendelést is, mert „más nem képes rá”. Ez azonban soha nem a vezető nélkülözhetetlenségét, hanem vezetői képességének hiányosságát jelzi. Nem az a jó vezető, aki mindent maga csinál, hanem az, aki minden feladatra a megfelelő embert találja meg, vagy képzi ki.

Automatizált rendszerek használata: Az éttermi szoftverek, mint az ORSYS Éttermi Szoftver, jelentősen csökkenthetik a stresszt azáltal, hogy automatizálják az időigényes adminisztratív feladatokat. Az ORSYS például olyan funkciókat kínál, mint a készletkezelés, a pénzügyi kimutatások és a munkatársak felügyelete, amelyek segítségével étteremvezetőként időt takaríthatsz meg és csökkentheted a hibázási lehetőségeket. Az ilyen eszközök lehetővé teszik, hogy több időt tölts stratégiai feladatokkal, például a vendégélmény javításával vagy az üzlet fejlesztésével.

Pihenés és feltöltődés: Az állandó munkavégzés és a szünet nélküli munka csak fokozza a kiégés esélyét. Fontos, hogy vezetőként is szánj időt a pihenésre és a feltöltődésre. Ez lehet akár egy rövidebb szünet a nap közepén, vagy rendszeres szabadnapok, amikor teljesen elszakadsz a munkától. Vezetőként fontos időt szánnod a feltöltődésre és a munkától való elszakadásra. Sőt, ezt a kollégáidnak is biztosítanod kell. A folyamatos készenlét, a folyamatos munka bizonyosan kiégéshez és végül látványos teljesítményromláshoz vezet.

Támogató munkakörnyezet kialakítása: Egy étterem akkor működik a legjobban, ha a munkatársak jól érzik magukat a munkahelyükön. A pozitív csapatdinamika, az elismerés és a támogatás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a dolgozók kevésbé érezzék magukat stresszesnek. Ezzel kapcsolatban olvasd el előző blogbejegyzésünket: Hogyan motiváld az alkalmazottakat? 5+1 tipp, amelyek tényleg használnak

A vezetők szerepe a stresszkezelésben

Az éttermi vezetőknek nemcsak a saját mentális egészségükkel kell foglalkozniuk, hanem a csapatukéval is. A munkahelyi stressz gyakran hatással van a teljes csapatra, és ha a vezető stresszes, az kihat a munkatársak teljesítményére is. Ezért fontos, hogy vezetőként figyelj a csapatod állapotára, és támogasd őket is a stresszkezelésben.

Hatékony kommunikáció és visszajelzések

A vezetők számára elengedhetetlen, hogy folyamatosan kommunikáljanak a csapattal, és nyitottak legyenek a visszajelzésekre. Az ORSYS rendszerének egyik előnye, hogy segítségével könnyen átláthatod a dolgozók teljesítményét, és időben közbe tudsz avatkozni, ha negatív tendenciát észlelsz.

Fontos, hogy ilyenkor a jelenség felismerése mellett annak forrását, indítóokát kell megtalálnod. Szándékos mulasztás vagy hiba. Hiba esetén puszta figyelmetlenség, nem pontosan tisztázott feladatkör, vagy esetleg régebb óta romló teljesítmény áll a háttérben? Utóbbinak mi lehet az oka és vezetőként hogyan tudsz segíteni a folyamat megfordításában?

Beszűkült munkaerőpiacon ez a folyamat nem spórolható meg, hiszen még egy közepes teljesítményt nyújtó, de betanított kolléga is túl értékes lehet ahhoz, hogy a végül már elkerülhetetlen elbocsátásig engedd romlani a teljesítményét.

Stresszkezelési technikák

Delegálás és bizalom a csapatban

Ahogy arról korábban már írtunk, az egyik leggyakoribb probléma a vezetők körében, hogy mindent maguk akarnak megoldani. A hatékony feladatdelegálás segít tehermentesíteni a vezetőt, és növeli a munkatársak felelősségérzetét.

Egészséges életmód

A stressz kezeléséhez elengedhetetlen az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a megfelelő alvás. Egy fáradt és kimerült vezető nem lesz képes hatékonyan kezelni a napi kihívásokat. Heti legalább háromszor próbálj beiktatni 30 perc testmozgást, ami javítja a hangulatod, energiát ad és segít levezetni a feszültséget.

Mindfulness és meditáció

A mindfulness (tudatos jelenlét) segít fókuszálni és jobban kezelni a stresszt. Napi néhány perc meditáció vagy légzőgyakorlat csökkentheti a szorongást és növelheti a stressztűrő képességet. Számos alkalmazás érhető el, például a Calm vagy a Headspace, amely segít bevezetni a mindfulness-t a mindennapjaidba.

Társas kapcsolatok ápolása

Sokszor a munka teljesen leköti az embert, de fontos, hogy időt szakíts a barátokkal és a családdal való kapcsolattartásra is. A támogató közeg sokat segíthet abban, hogy a munkahelyi stresszt ne vidd haza, és mentálisan kipihenhesd magad.

„Stop” technika

Amikor úgy érzed, hogy a stressz elhatalmasodik rajtad, próbáld meg alkalmazni a „stop” technikát: állj meg egy pillanatra, tudatosítsd magadban, hogy stresszelsz, lélegezz mélyeket, és csak ezután folytasd a tevékenységedet. Ez segít abban, hogy tudatosan irányítsd a stresszre adott reakcióidat, ahelyett, hogy impulzív módon cselekednél.

Rugalmasság és alkalmazkodóképesség

Az étteremvezetők számára kulcsfontosságú, hogy rugalmasan alkalmazkodjanak a változó körülményekhez. Ha képes vagy gyorsan alkalmazkodni, akkor kevésbé fogsz stresszelni a váratlan helyzetek miatt. Az ORSYS ebben is segít: átlátható jelentésekkel és valós idejű adatokkal lát el, így mindig felkészült maradhatsz.

Időkorlátok beállítása

Tarts szüneteket a nap folyamán, és ne dolgozz állandóan. Határozd meg, hogy például este 7 után már nem nézel e-maileket vagy nem foglalkozol munkával. Ez segít a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésében.

Összegzés

A mentális egészség fenntartása nemcsak az egyéni jóllét szempontjából fontos, hanem közvetlen hatással van az étterem sikerére is. A stresszkezeléshez elengedhetetlen az időmenedzsment, a hatékony rendszerek alkalmazása, valamint a pihenés és a csapat támogatása. Az ORSYS Éttermi Szoftver számos olyan megoldást kínál, amelyek segítenek Neked abban, hogy csökkentsd a stresszt, és hatékonyan vezesd vállalkozásod.

Did you like the article and find it useful? Share it with your friends too!
Facebook
Twitter
Linkedin

Do you need professional software?

The Orsys restaurant software was invented just for caterers like you!

  • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
    It is simple to use and easy to learn.
  • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
    It provides professional solutions of all sizes,
  • Zöld pipa, ami azt jelöli, hogy igen
    It saves time and energy for you and your colleagues.

Try it without obligation and ask for our free demo.

Get a free demo
Are you interested in catering?

Enter your e-mail address and be the first to receive the latest news, important events and useful knowledge.

Sikeres feliratkozás
Hoppá, valami hiba lépett fel a feliratkozás közben.
Related posts
Hasonló tartamak